FoU-Katalog
Projekt finansierade med Riksantikvarieämbetets FoU-anslag
Du är här: Hem // 2015 
TitelGASTROCERT - Gastronomy and creative entrepreneurship in rural tourism
Dnr3.2.2-1366-2015
MedelsförvaltareGöteborgs universitet
ProjektledareAnnelie Sjölander-Lindqvist
Programperiod
FoU temaJPI CH
UndertemaHeritage Plus
Beviljat belopp
AnslagsårBelopp 
2015 452 611
2016 452 611
2017 452 611
Kortfattat syfte
Projektet har undersökt lokal och regional gastronomi, mathantverkets och det kreativa entreprenörskapets möjliga roll och betydelse för turism och landsbygdsutveckling.
Sammanfattning
Projektet har undersökt lokal och regional gastronomi, mathantverkets och det kreativa entreprenörskapets möjliga roll och betydelse för turism och landsbygdsutveckling. Genom tvärvetenskapliga fallstudier från Jämtland och tre andra regioner i Europa har vi studerat hur mat och dryck kan främja upplevelse, näring och utveckling. För att främja lokal och regional hållbar utveckling behöver vi lyfta platsen och landskapet, förstå det lokala engagemanget och stärka bandet mellan entreprenörer och beslutsfattare men också mellan stad och land för att främja lokal och regional hållbar utveckling.